Typisk nisseluenorsk – dagens fnys!

Solheim vil forby gamle biler leser jeg i DN og i Aftenposten. Er ikke det typisk norsk å lage forbud der hvor man med like stor effektivitet kunne benytte andre virkemidler?

Hvorfor ikke halvere nybilavgiften, tredoble vrakpanten og la «bilbruksavgiftene» (som bensin-/dieselavgifter osv) være? Jeg er overbevist om at det ville virke akkurat like godt. Til og med svorne tilhengere av gammel mekanikk ville la seg overbevise av lavere gjennomsnittsforbruk og nyere bil …

Man kunne I TILLEGG hatt et ris bak speilet (f.eks høyere årsavgift på ELDRE biler), men neida … la oss lage et forbud. Det er jo så lettvint – og så «slipper» vi avgiftstapet også.

 

Reklamer

Om smgj
Kvinne i min beste alder, hagegal og med altfor mange hobbyer i forhold til mengden fritid tilgjengelig.

5 Responses to Typisk nisseluenorsk – dagens fnys!

 1. hildeG says:

  Dette er vel først og fremst et typisk SV-utspill. Ikke særlig glupt eller egnet til å skaffe flere velgere heller…
  Hadde nok vært smartere og minst like effektivt å begynne i den andre enden,ja.
  Kjempefin sinnasmiley!

 2. Mona says:

  …….. og om man hadde satt ned prisene på kollektivtrafikk – spesielt i byer, samt gjort den litt mer brukervennlig tror jeg kanskje at økte passasjerantall ville kompensert lavere priser, og flere avganger – helst når folk har behov for det. Færre biler, mindre rushtrafikk osv, osv osv.

  Men her skal helst være tog som går når det passer dem selv, priser dyrere nesten enn å kjøre bil. Det koster en nesten en halv bytur for en famile på 4 å ta tog/buss fra Drammen til Oslo, og tilbake. Sist uke var jeg i Stavanger i forbindelse med jobb, og vi fant ut at vi skulle være «flinke» å ta flybussen.Så ble gjort, helt til et lyst hode begynte å regne på at om vi seks som skulle på samme fly hadde spleiset på en taxi hadde vi sluppet unna med nesten halve prisen…

 3. Jens-Chr says:

  Problemet er at vi vanlige ikke er utstyrt med den IQ’n som skal til for å forstå slike politiske utspill. Jeg hadde jo også trodd at man ved å senke avgifter på nye biler, så ville folk bytte til nyere og bedre biler som samtidig forurenser litt mindre. Her har vi kanskje et lite problem? Biler som bruker mindre avgiftsinnbringende inntekter til staten, vil politikerne det da? Mindre avgifter i statskassa er jo ikke bra. Da må man øke avgiftene andre steder og så videre. Nei det er nok som forvirrer oss andre. Tenk at man kan ta så feil:-) Jeg husker da Solheim ble valgt inn på tinget for mange mange år siden. En av hans kjepphester var å avskaffe gratisordninga med barnehageplass i stortingets barnehage. Noen måneder senere, rett etter at han hadde greid å varme taburetten litt ble han spurt hvorfor han selv benyttet den grstisordninga til sine barn som han var så i mot. Svaret var – ?? altså ikke mulig for oss andre å forstå. Politikersvada. Akkurat som den saken han fronter nå!!!

 4. smgj says:

  hildeG – man skulle tro SV snart hadde lært litt.

  Mona – dessverre er det sånn, og har vært sånn lenge 😦

  Jens-Chr – det forbauser meg ikke det minste, dessverre.

 5. Britt Åse says:

  Hva kan jeg si? Eg er samd.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: