Har spist på: Eat sushi(&more)

Sted: Eat sushi i Akersgata, Oslo
Spist: 8 biter spicy tuna maki (69,-) og sushi medium (105,-) / kyllingwok med teriyakisaus (129,-)
Drukket: en eller annen riesling i glass  (kr 54,-)

Om man i stedet for å spise på Gabler fortsetter opp trappa i Ibsenkvartalet, går diagonalt gjennom kvartalet og tar diagonalt over krysset i bunnen av trappa i motsatt ende – altså opp Keysersgate – kommer man til Akersgata. Det er et trøndersk «spyttkast» unna. Der ligger det to restauranter rett ved krysset. Den ene, Marhaba, er marokkansk/arabisk og ligger til venstre i krysset mellom Keysersgate og Akersgata. Denne er vel verdt et besøk både for stemningen/interiøret og for maten sin del. (Og de har en dansk kelner!) Men Marhaba blir det ikke skrevet om denne gangen. Den fortjener en egen post og det blir neppe i dag. I mellomtiden sier jeg – hvis du ønsker en middag i roligere omgivelser enn det jeg beskriver under – så ta til venstre i krysset og gå inn på Marhaba.

Derimot blir det skrevet om den man finner dersom man svinger til høyre forbi Narvesen på hjørnet. Den heter Eat sushi(&more). Det er en kombinert restaurant og take-away som serverer kombinert sushi og fastlandsasiatisk. Og BRA sushi og BRA asiatisk (menyen sier «Koreansk, vietnamesisk og thai»).

Men først – lokalene. De er små og på to nivåer. Ikke større enn en velvoksen norsk stue. Det er mørke bord på størrelse med store servietter 😆 og lærspisestoler plassert en «kelnerbredde» fra hverandre. Taket er senket med lett stoff og over bordene henger små pendellamper. I vinduene står en frodig blanding av kunstige (og mest) levende planter. Inntrykket er urbant, ungt og innbydende. … Og travelt – vær tidlig ute om du ikke vil stå i kø for et bord.

På menyen figurerer supper, wok og sushi. Forrettene som blant annet besto av laksecarpaccio med teriyakisaus, misosuppe og tempura kostet inntil 70,-. Den dyreste hovedretten (en stor, blandet sushitallerken) kostet ca 270,-, men de aller fleste rettene lå under 200,-. Omtrent halve menyen er sushi og resten er asiatisk. Sympatisk nok er rettene oppgitt med en styrkeantydning; mild, litt sterk, medium sterk og sterk.

Kelnerne her var ikke svenske, men asiatiske. Hyggelige og oppmerksomme, men noe hypre. Jeg kan forstå det – den timen jeg satt der var det full fres begge dagene jeg har vært der i denne omgang. Jeg har også vært der på søndag og i lunchtiden, og  det er mer trivelig, egentlig.

For to dager siden spiste jeg kyllingwok med teriyakisaus (129,-) og i dag valgte jeg spicy tuna maki (8 biter) + medium sushi (3 laksenigri, 2 ulike hvitfisknigri, 1 tunanigri og 4 laksemaki) og et glass av husets hvitvin. Vinen er helt grei og er nok en riesling. Riesling følger sushi fint og denne er intet unntak. Ikke minneverdig, men «grei».

Sushien var veldig fin. Makirullene er passe små munnfuller og nigribitene er heller ikke for store. Da jeg lærte meg å like sushi var det rundt to store bøyger. Det ene var tykke, kalde fiskeskiver og det andre var for store biter. Her risikerer man ingen av delene. Sushien jeg har spist her har alltid vært fint temperert – også i dag. Og bitene er som sagt passe munnfuller.

Nabobordet valgte sashimi. Det er en sushivariant for viderekommende da det kun er fiskeskiver. Denne tallerkenen besto av mest laks, kamskjell, hvitfisk, tunfisk og var anrettet med rå vårløk. Vedkommende hadde bestilt en bolle ris til, men så tykke som lakseskivene var vet jeg at jeg iallfall hadde hatt problemer. Jeg foretrekker sashimiskiver tynne og med en dipping-saus.

Kyllingen jeg spiste forleden dag var fint stekt med masse saus og med lettwoked vårløk, kinakål og garnityr av sesamfrø og en appelsinskive. Servert med ris. Ferskt, flott og nydelig. Det er ingen grunn til å styre unna denne restauranten om du ikke er klar for sushi ennå.

Konklusjon: Passer både for sushielskere og for de som ikke spiser sushi og alle varianter i mellom. Sushien er god og det er også de andre rettene. Ta litt av hvert og del. Det har man råd til med de prisene. Value for money -> skyhøy. 

Om smgj
Kvinne i min beste alder, hagegal og med altfor mange hobbyer i forhold til mengden fritid tilgjengelig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: