Har sett:

Avatar.

Og den var bare ******bra!

Jeg gikk ikke med særlig store forventninger siden jeg ikke har lest noe om den på forhånd, bare sett de blå skapningene på bildene, men ble veldig positivt overrasket.

3D-effektene var fantastiske, historien helt grei, og passe moralsk og ettertenksom og naturen i animasjonscenene helt utrolig. (Rister flere adjektiver ut av lomma.) Kamp- og flyscenene var uovertruffne og i 3D sitter man med sug i magen. Når man går i jungelen har man lyst til å slå etter insektene.

Filmen er ca 70% animasjonsfilm og 30% «film». Den handler om menneskenes forsøk på å utnytte naturressursene på en ny planet. Og den handler om konflikt med de innfødte. Alt dette har jo kjente paralleller i RL.

Og den handler om en marinesoldat som har blitt lam fra livet og ned – og hvordan han tar sin brors («forskerens») plass i et forskningsteam som har som mål å få kontakt med de innfødte gjennom bruk av «fjernstyrte kropper» – avatarer.

Det er altså en SciFi-film, men ikke en «romskipsfim», men en veldig «organisk» film siden handlingen pågår en planet – og på en vakker, (og så langt) urørt planet. Og så er det litt romantikk der, selvfølgelig.

På rollelista er det for meg Sigourney Weaver som er mest kjent. Da fra Aliens-filmserien og dokumentaren «Gorillas in the Mist». Men når man går igjennom rollelista så ser man jo at det bare er veteraner i de store hovedrollene. Regissøren, James Cameron, er kjent fra Aliens-filmene, The Abyss, Terminator-filmene og Titanic.

Nei – det tekniske (cast, regissør osv osv) er bedre beskrevet her.

Jeg vil bare si – skal du se én film på tampen av året – la det bli denne, i 3D. Den er nok vel verdt å se i 2D også, men du vil gå glipp av mye.

Official Avatar Movie

Reklame

Om smgj
Kvinne i min beste alder, hagegal og med altfor mange hobbyer i forhold til mengden fritid tilgjengelig.

5 Responses to Har sett:

  1. Britt Åse says:

    Ja! så bra med en god omtale fra deg. Min kjære foreslo i går kveld, at vi går og ser denne 😀

  2. TurboLotte says:

    Jepp, enig enig og atter enig!!! Den var bare knall synes jeg.

  3. AnneKa says:

    En riktig God Jul ønskes fra AnneKa :))

  4. Tilbaketråkk: En gang til! « Mellom himmelen og havet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: