The unicorn spell (edt) by LesNez

Dere orker litt mer parfyme? Jeg lover at dette blir det siste «parfymerte» innlegget på en stund.

La meg si med én gang at av de fra LesNes er det denne og Let me play the lion som er favorittene. Manoumalia har jeg skrevet om her og L´Antimatière kommer jeg ikke til å si noe om. Det har Britt Åse gjort. Hun beskriver den godt, bortsett fra at jeg aldri kom fram til noen duft «2 timer etter». I og for seg ingen overraskelse – jeg er jo parfymedödaren. Så selv om den ikke var direkte ubehagelig så var det veldig mye og dyrt «gin&ingenting» om jeg skulle ha kjøpt noe mer enn en prøve …

Tilbake til The unicorn spell.

Kategori: grønn floral i min nese. Men må ikke forveksles med sitrusgrønne dufter. Ingen sitrus her. 

Noter: ikke oppgitt.

Parfymør: Isabelle Doyen i 2006

Opplevelse:
hunt_captive_unicornFørst: Grønt, grønt, GRØNT! GRØNT! Nyslått plen – nei, ikke helt … definitivt ikke tomatstilker … likner mer på luking av krypsoleie eller saftig silogress? Definitivt übersaftig iallfall. Etter litt mysing rundt på andre reviews finner jeg ut hva det er: Kniping av georgineblomster og luking av korsknapp. De gangene hvor man ikke orker å hente saksa og hanskene og lukten av safta sitter i fingrene lenge. Og litt lukt av valurt og ikke de sterkeste malurtene. Eller kanskje vassarve.

Så: Den grønne duften mildner mye. Det intense grønne forsvinner. Jeg kjenner en rundere mer malurt/korsknapp-aktig duft.  Grankvae/nyskudd av gran? Viol og litt lavendel. Den blir tørrere og mer dempet. Pudderaktig – talkum? En anelse jasmin-te? Spriker litt, synes jeg. Rund violsødme og litt skarp gran/malurt. I det fjerne litt appelsinblomster? Spennende, uvanlig og behagelig. Det puddertørre balanseres av restgrønsken og reddes fra å bli «rokokkopudderduft» (om det er noe som kan kalles det).

Etter lang tid – 4-5 timer – synker den ned i mer tradisjonelle toner. Avslutningsvis minner den meg faktisk en anelse om midtnotene til CK’s Eternity Moment – champagnebrus og kanskje grønn fiken.

Ren og frisk gjennom hele duftbildet på tross av tørrheten og pudderaktigheten. Den blir aldri «gammelt pudder» om dere forstår. Dette er duften av sylferskt, nyåpnet pudder. Får meg til å tenke peppermyntedrops i melis, selv om det ikke er peppermynteduft.

Dette er definitivt ikke en unisex – uansett hva man sier. Dette er en feminin duft. Kan brukes av isprinsessefjortiser som ikke ønsker blomsterbomber – og av kvinner som ønsker noe uvanlig. Jeg tipper graden av pudder vil avhenge sterkt av personkjemi med denne duften. Folk som ikke dreper parfyme vil antakelig beholde den noe neddempede «grønnheten» i den lenger.

Fra nettsidene:

smells of ancient ideals
of honor and fundamental goodness.
The «Joan of Arc» of
perfumes …

og

This perfume feels like a search for the unicorn in a dark, damp
forest. The unicorn’s presence can be felt, the steam of her breath hangs frozen in the air, the trails shimmer under the
quiet mist of her magical spell, but we can’t find her yet …

The perfumer envisioned a violet on a cold, frosty morning waiting
for the sun to warm it up with its first rays.

Andre sier:
Dette er en enten-eller-duft. Det kan virke som at mange ikke kommer forbi den nyslåtte plena/ferske ugresshaugen i starten. Korsknapp/malurt er heller ingen enkel duft – synes jeg.

Bois de Jasmin trekker linjer til Annik Goutal. Jeg har kun «truffet» Annik Goutal i form av badeskum med sitrusblomster på et hotel i Berlin. Det var et møte som frister til gjensyn selv om duften som var presentert der var veldig endimensjonal i forhold til parfymer generelt og denne spesielt. På den positive siden så luktet badeoljen ekte appelsinblomster i motsetning til de fleste baderomsserier.

Konklusjon:
Dette kan bli dyrt … Jeg liker den ubetinget. Den er ANNERLEDES. Frisk, tørr, «ren». Fører tankene hen på White Linen – uten at den likner det minste.

Ekstremt holdbar til floral å være. En violpeppermyntetalkumduft som reddes fra sukkersøthet av grønn malurt/granskudd. Balanserer hårfint mellom skarphet og sødme.

Les mer hos Bois de Jasmin, now smell this og Perfume Shrine.

Om smgj
Kvinne i min beste alder, hagegal og med altfor mange hobbyer i forhold til mengden fritid tilgjengelig.

7 Responses to The unicorn spell (edt) by LesNez

 1. Britt Åse says:

  Så kult! Du er jammen flink til å beskrive duftopplevelser :D, og så falt jeg for dette ordet: isprinsessefjortiser !

 2. Alt godt says:

  Så kult! Eg har ein isprinsessefjortis i huset, hadde vore spennande å prøvd den ut på henne… 😉

 3. winther says:

  Hei, smgj.
  Jeg skal ikke blande meg bort i parfymepraten, men vil gjøre deg oppmerksom på at jeg har sendt stafettpinnen videre til deg i en pågående sitat- eller ordspråkstafett. Her er lenken til det aktuelle innlegget på bloggen min: http://hagekroken.blogspot.com/2010/01/en-fugl-i-handa.html
  Ha det godt!

  • smgj says:

   hehe… kanskje du får prøve å finne en rådyravskrekkende parfyme? I så fall får du tipse meg. Jeg tar pinnen, jeg. Må bare tenke litt først.

 4. Tilbaketråkk: Czech & Speake – lang post for spesielt interesserte « Mellom himmelen og havet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: