Fleurs d’Oranger by Serge Lutens

Det er Britt Åse sin skyld at det nå kommer et overbegeistret parfymeinnlegg igjen. Jeg var nemlig så heldig å vinne «kommentar nr 6000» for en tid tilbake og fikk en pose «parfymesnacks» i posten. Dette er den første jeg åpnet fordi jeg alltid har elsket (og da mener jeg det) appelsinblomstduft.

fleurs dOranger Kategori: Den beskrives som en floriental. Jeg legger vekten slik: FLORiental.  😉

Noter: Appelsinblomst, tuberose, jasmin, hvit rose, spisskumen, musk(?), muskatt og hibiscus.

Parfymør: Christopher Sheldrake i 2003

Opplevelse: Rett inn på «må ha lista». En avrundet appelsinblonstduft med tuberose og kanskje noe dempet jasmin. NB – appelsinblomst, IKKE skall eller fruktsaft eller noe sånt. Den er intens, men ikke påtrengende og har en ganske sterk tilstedeværelse. Åpningen er en diva verdig, men den dempes raskt ned og minner på en måte om egyptiske parfymeoljer.

Den tørker ned i en mer krydret framtoning. Orange_BlossomNotene sier hibiscus og spisskumen uten at jeg klarer å skille dem ut. Jeg kan bare si at tankene på dette tidspunktet går i retning appelsinblomster – og juleappelsinen med nelikkspiker (men jeg lukter ikke nelliken og skallet drar mer i retning av syltet appelsinskall). Litt saffran kan jeg kanskje ane.

For meg er den definitivt feminin. Jeg kan ikke se for meg denne på en mann. Jeg er en av dem som ikke kan lukte musk alene, dessverre. Mangler nok en reseptor der. Men musk må på en eller annen måte påvirke meg likevel, for 9 av 10 parfymer jeg liker karakteriseres som «musk-aktige» av andre…

Jeg vil tro at for de menneskene som er så heldige at parfyme varer lenge på dem – (altså har varm, og kanskje også oljerik hud) må være forsiktige med denne. For meg var den en innertier. Jeg er ikke lenger parfymedödaren impersonated, men har heller ikke gått langt bort fra det… så for meg er kraftige og holdbare parfymer en fin ting.

Takk, Britt Åse!

Om smgj
Kvinne i min beste alder, hagegal og med altfor mange hobbyer i forhold til mengden fritid tilgjengelig.

5 Responses to Fleurs d’Oranger by Serge Lutens

  1. Britt Åse says:

    Å! Nå ble jeg kjempeglad 😀

    Hvis det er slik at du er i shoppe-humør, så kan jeg tipse om denne tweeten fra The perfume shoppe (som forresten har priser i canadiske dollar, som som kjent er gunstigere for oss enn de andre dollarne … ):

    From now until Dec 1st, $10 off all Serge Masterpieces! Enter coupon code: SL001 at checkout.http://http://bit.ly/fOIAyF

  2. Linnemi says:

    Høres nydelig ut for enda en med appelsinblomstdille, men FOR en pris… Man kan drømme. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: