Prisgitt selvangivelsen

Det kom en kåring min vei – fra Hagen på Hytta – som jeg ble veldig glad for. Så jeg iler til og følger “regelverket” etter beste evne.

Det er som følger:
-lenk til den som gav deg prisen
-besvar spørsmålene
-gi prisen videre til ti bloggere.

1. Hvorfor startet du å blogge?

Fordi jeg så verdien i å ha min egen såpekasse. Det er nok også en av grunnene til at jeg bare kort vurderte temablogging. Den andre grunnen er at jeg bare må erkjenne at dillene mine går i bølger … som månen og flo og fjære. Det hadde vært litt dumt med en blogg (eller 15) som det bare var (hektisk) aktivitet i noen perioder i året. Jeg skriver primært for meg self, men er likevel en komplett sucker for kommentarer. 😆

2. Hvilke blogger følger du?

Stort sett de til høyre her. I tillegg har jeg, etter at jeg fikk stoffskifteproblemer og trøbbel med magen, begynt å følge flere frontier-blogger innenfor hormonell helse og ernæring litt på siden av de offentlige kanalene. Det har gått opp for meg at nyvinning ikke skjer gjennom å gå på ferdigtråkkede stier i hælene på andre – og derfor leser jeg blogger som utfordrer “anerkjent” vitenskap og ber om dokumentasjon for en del “sannheter”. Det være seg gjennom “dietteorier” som paelo, weston a price eller lavkarbo – eller gjennom behandling av hele mennesket med minst mulig patenterte legemidler. Folk som f.eks våger å spørre om vi virkelig vet at kolesterol er årsaken til hjerteinfarkt… og om fett i kosten ubetinget fører til fett i blodet – eller om det kanskje er andre årsakssammenhenger som er vel så viktige. Ikke at jeg tror den absolutte sannhet er å finne her heller, men at jeg kan lære noe nytt og få nye impulser er jeg sikker på.

3. Favorittmakeupmerke?

Ja, nå kan jeg svare! Kanebo! (Og Nubar…neglelakk) Og for det record vil jeg si a jeg bruker mye mindre makeup-produkter enn det høres ut for her. Altså. Winking smile

4. Favorittklesmerke?

Nei, definitivt ikke. Klesskapet mitt er et merkerikt fellesskap, om ikke akkurat fargerikt. Klesskapet mitt likner veldig på Nemi sitt … Det kan være veldig vanskelig å finne noe der inne uten godt lys.

5. Ditt må-ha make-up-produkt?

Det nærmeste jeg kommer “må ha” er “kjekt å ha” og det er mascara fra Kanebo. Enten Kanebo 38 degrees eller Kanebo Sensai 38 degrees (long lash/volum). Begge er vannfast mascara som man ikke behøver annet enn varmt vann for å fjerne. Så den holder til og med under dykking. Ikke at det er noe mål.

6. Favorittfarge?

Basisfargen i klesskapet er svart, men i den seinere tiden har det sneket seg litt petrolblått og aubergine inn i klesskapet. Det verste er at jeg holder på å ane en dragning mot blått – en farge jeg aldri har likt. På veggene foretrekker jeg en lys, varm palett – type kaffe og kamel.

7. Parfyme?

Ja, definitivt. Hver dag. Og ganske forskjellig etter humør og anledning. En jeg faller tilbake til er Gucci Envy – sist jeg brukte den ble jeg reglerett sniffet ned av en kamerat. Og det er jo utvilsomt et stort kompliment. Jeg syntes iallfall det var veldig hyggelig. Men ikke så mye nytt nå for tiden. Jeg er periodediller og for tiden er ikke parfyme på dilletopp5-lista.

8. Favorittfilm?

Nei. Ikke egentlig. Harry Potter-serien i storyline, Shanghai Knights i humor, Avatar i 3D, Piano i drama&musikk, Mouline Rouge i burlesk, Matrix i SciFi og Sean O’Connery i alt.(inklusive de skikkelig dårlige) … og egentlig er jeg ikke særlig filminteressert engang…

9. Hvilket land vil du besøke og hvorfor?

Oi. Den er vanskelig. Jeg har vært så heldig å få besøke flere fantastiske land, men er langtfra ferdigreist. Men det er et tett felt og vanskelig å velge det ene framfor det andre nå. Tilbake til Island ligger høyt opp … Eller noe helt vilt – som Mongolia. Jeg er forferdelig glad i sol og sjø som “alle andre” nordmenn, men holder vel på å innse at ikke alle oppleveser skjer der hvor det er varmt vann … (dessverre).

10. Still og besvar det siste spørsmålet selv: Vil du noengang skrive ei bok?

Neppe. Jeg fantaserer av og til om det – sånn like før jeg sovner, men det er nok ikke en av de drømmene jeg kommer til å forfølge – annet enn i drømme. Dykking, derimot – det var en av dem som ble oppfyllt.

Hmpfr… hadde jeg allerede kommet til det vanskelige? Nominerte… nå er vel denne ganske utbrukt så det er mulig noen på lista har fått selvangivelsen tidligere.

potentilla – en ramsalt dame med ramsalt hage som for tiden blogger altfor lite.

rita – jeg ser fram til å våren når fram til dere også. Dessverre er postgangen sein (i år også).

Mari_  på Bakkane – mer høns, takk. Winking smile

Hønemor – en blogg jeg oppdaget for kort tid siden. Høns her også – og en del interessant om veien til ren mat. Meget spennende når man forsøker å unngå alle Exxx så godt det lar seg gjøre og lage mat av råvarer som ikke har ingredienser, men som er ingredienser i seg selv

Mari Anne som er Helt på jordet – er en ivrig kommentator og dessuten også en småbruksblogger. Jeg aner en dille i emmning…

Røsslyng i Ugressparadiset – med de fineste blomsterpinup-bildene.

Kirsitn – som fyrer opp under en litt lunken orkidedille.

Anita K.- som funderer på det meste og som klarer å presentere både historie og litteratur på en sånn måte at den blir interessant, også for meg.

Turbolotte – katter og selvironi. (Går det an å ha katt og ikke ha selvironi, forresten?)

Berit – jeg ser fram til at snøen tiner og du begynner å skrive så lyrisk om rosene at du nesten overtaler meg igjen. Og litt båtliv.

Om smgj
Kvinne i min beste alder, hagegal og med altfor mange hobbyer i forhold til mengden fritid tilgjengelig.

4 Responses to Prisgitt selvangivelsen

 1. Mari Anne says:

  Er det slik å forstå at jeg nå skal gå igang med min selvangivelse, sånn uten videre mener jeg?

 2. Mari_ says:

  Island er et land jeg godt kunne tenke meg å besøke. Vi fikk faktisk en tur dit til bryllupet, det var bare det at den som hadde bestilt turen ikke hadde tatt det med i betrakning at den uka var det skolestart og gubben skulle jobbe… men vi får vell sjangs til å ta en tur seinere også 🙂

  Meir høner skal bli 😉

 3. Hønemor says:

  Hei!

  Takk for kåringen! 🙂 Kjempeartig å bli valgt! Skal svare etter beste evne på neste innlegg! 🙂

  Ha en fortsatt fin dag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: