Det blir dårlig med georginer i år

Knollene jeg tok opp (etter å ha tømt kjellertrappa for både lauv og spissmus – kattene har visst trofésamlingen der) var et sørgelig syn. Det meste var innskrumpet og en god del også loddent og mykt. Vi reiste bort rett etter å ha fått dem i kjelleren og den ytterdøra de var lagret ved er ikke trekk- eller frostfri ved –20 på yttersiden. Forrige vinter var vi hjemme da det ble kaldt og jeg tapet døra McGyverstyle… men ingen hadde forestilt seg at det skulle bli så kaldt så fort som det ble denne vinteren da vi var borte. Så jeg får huske å montere trekklist rundt den døra før vinteren. Jeg håper da at noen av knollene kommer seg – det var da noen få med skudd.

Uansett ble de plantet i dag, med god hjelp av Nitrox. Etter at jeg hadde gravd hull og lagt knollene ned i hullene fant han nemlig det største hullet, plantet rompa godt og gjødselvannet før han gravde igjen… Den slasken. 😆 Frøken Fres tar også sin oppgave alvorlig. Hun har trosset både netting og plankestubber for å sørge for at de nyplantede pionene skal få gjødsel… *sukk* Det er 3 hus her… med et jorde i forkant og småskog rundt… men i blomsterbedene skal kattene gå. Jaja… det får man vel tåle når man har dem.

Vinterens herjeinger blir bare styggere og styggere. Den har tatt 2-3 rhododendron også. Sad smile Og lavendelen. Bare så rart at irisene har tålt den bra. Jaja. Plantasjen blir vel fornøyd, om ikke annet. Ellers rakk jeg ikke så mye mer i dag – bare å sette igang bøttedammen og få ut vannlilja. Slik at jeg kan ha litt sildring som akompanement til støyen fra e6. Uansett var været fint, jeg ble brunere og kompostkassen litt tommere – i dag også. Måtte det fortsette sånn. Winking smile

Om smgj
Kvinne i min beste alder, hagegal og med altfor mange hobbyer i forhold til mengden fritid tilgjengelig.

8 Responses to Det blir dårlig med georginer i år

 1. Mari Anne says:

  Den siden ved kattehold hadde jeg glemt. Ønsker meg uendelig en katt til å holde borte mus, men har allergiske barn. Trist med alt som har dødd denne vinteren hos deg. Klarer du å glede deg over ledig plass til annet spennende?

  • smgj says:

   Jeg har et prosaisk forhold til det som dør. Det irriterer meg, men jeg mister ikke nattesøvnen over det. Og tross alt er det mange lekkerbiskner som har overlevd… Det er det rare.

   Husets Herre er også allergisk, men vi fant ut at langhårede katter var marginalt bedre – spesielt om de ikke var nervøse (nervøse katter svetter og det er svetten han reagerer på) og hadde toa ute. Så vi startet et prøveprosjekt med en katt som sover ute om natta i garasjen, hadde toa ute og 100% kattefri soverom. Dette gikk så bra at vi nå har to og Husets Herre er kun allergisk når vi kjører kattene til dyrlegen ( nervøse katter i lite luftrom) eller når han stapper dem helt oppi nesa etter å ha lekt med dem. Det har nok virket som en sånn allergivaksine.

 2. Mari_ says:

  Det er ikke bare kjekt med disse kattene, men underholdning og kos er det også 🙂 Så kjekt å ha konsulenter når en jobber ute i hagen! Synd at det ikke blei så mange georginer å grave ned i år… mine har også tatt kvelden så 3 nye står i potter på soverommet og spirer.

  Satser også på at resten av påska blir fin, selv om det er overskya i dag. Ha en fortsatt fin påske!

  • smgj says:

   Jeg grov ned det aller meste. Kanskje det kommer opp mer enn jeg tror. Eller så vil sikkert butikkene selge noen… 😉

 3. potentilla says:

  Jeg er i full tangmåking, stapper ned løk som reinjæ….har dratt opp og hulker over storstein som sjøen har tatt.
  Hvorfor gidder jeg dette?? Må jo være noe dum i hodet mitt…

 4. ritahoge says:

  Huffda, har du mista mye planter i vinter? Du får si fra hvis jeg har noe du kan erstatte med, da. Om en måneds tid har jeg kanskje bare bed igjen. Da vet jeg hva jeg har, men i år er jeg optimistisk ang. overvintring/overlevelse 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: